انار بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ غذایی لبنان و خاورمیانه است. برای هزاران سال کشت شده و برای فنیقی ها مقدس است، نمادی از خون، باروری، زندگی و حتی جاودانگی است! باید گفت که انار و رب انار با محتوای بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها غلیظ انرژی است.
مطالعات علمی متعدد نشان داده است که مصرف منظم آب انار می تواند از برخی عوامل خطرزا برای پاتولوژی های قلبی عروقی و سرطان ها جلوگیری کند.
شاخص گلیسمی رب انار یزد و دیگر رب های انار پایین است، 35 است در حالی که شکر سفید 100 است! بنابراین می توانید انار، آب آن یا رب آن را بدون ترس از افزایش قند خون خود مصرف کنید. این یک دارایی برای افراد مبتلا به دیابت یا کاندیدیازیس مزمن است.
ساخت و استفاده از رب انار:
در لبنان، رب معروف انار را از آب میوه آن درست می کنند. این ربطی به ملاس حاصل از نیشکر، که در واقع باقی مانده از تولید شکر است، ندارد.
برای به دست آوردن رب انار، دانهها (یا آریلها) این میوه را فشار میدهند تا آب آن جمعآوری شود که روی حرارت بسیار کم کم میشود تا مایع غلیظ و کمی شربتی به دست آید.
برای بدست آوردن یک لیتر ملاس 6 تا 7 لیتر آب میوه لازم است. البته این ربطی به شربت گرانادین ندارد!
رب انار در غذاهای خوشمزه لبنانی مانند Muhammara (فلفل قرمز پوره شده با گردو و فلفل) یا در سالادهای خوشمزه لبنانی استفاده می شود.
همچنین می توان از آن در ماریناد گوشت، سس سالاد یا سس کچاپ خانگی استفاده کرد. در مورد شیرینی ها، رب انار را می توان در ماست، پنکیک یا میوه های تازه استفاده کرد.
بهتر است محصولات صنایع دستی بدون شکر افزوده مانند برند Mymouné را انتخاب کنید که خیلی دوست دارم. برخی از مارک های کمتر محترم متأسفانه حاوی شکر، کارامل یا سایر افزودنی ها بدون ارزش غذایی هستند.
همچنین می توانید رب انار را خودتان درست کنید! فقط کمی صبر و حوصله می خواهد، زیرا پخت و پز کمی زمان می برد، اما ارزشش را دارد. همچنین یک ایده هدیه لذیذ خوب است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.