انواع کیوی صادراتی تنکابن به صورت بسته بندی استاندارد اغلب به کشورهایی مانند ترکمنستان، قطر، دبی، روسیه، ترکیه، عراق و حتی برخی کشورهای اروپایی ارسال می شوند.
کیوی، با نام علمی Actinidia ، ریشه در چین دارد، جایی که در کنار یانگ تسه کیانگ، رودخانه بزرگی که از چین می گذرد، رشد می کند. به همین دلیل، 2000 سال پیش، یانگ تائو نامیده می شد که در زبان ماندارین به معنای ماهیگیری یانگ تسه است. پس از آن فقط توسط مردم هانس که طعم آن را که هم شیرین و هم تند بود، می شناختند.
کیوی تا اواسط قرن هجدهم برای بقیه جهان ناشناخته باقی ماند، زمانی که یک یسوعی فرانسوی علاقه مند به گیاه شناسی، پیر نیکولا لو کرون د اینکارویل، گیاهان را از سفر خود به اروپا بازگرداند.
در پایان قرن نوزدهم، تعداد کمی از گیاهان با باغهای گیاهشناسی اروپایی سازگار شدند، اما این گیاه همچنان تزئینی محسوب میشد.
در آغاز قرن بیستم در نیوزیلند بود که کیوی اولین موفقیت خود را داشت. بهویژه از مهدکودک نیوزیلندی هیوارد رایت تشکر میکنم که نهالهای چینی را وارد کشورش کرد، که یکی از آنها خاستگاه گونههای هایوارد است که شناختهشدهترین و کشتشدهترین تا به امروز است.
این تنوع ثابت می کند که می تواند هفته های کامل حمل و نقل دریایی را تحمل کند، صادرات میوه به نیمکره شمالی ممکن می شود! اینگونه بود که کیوی به عنوان یک میوه عجیب و غریب در دهه 1960 بازارهای سراسر جهان را فتح کرد!
کیوی تا اواسط قرن هجدهم برای بقیه جهان ناشناخته باقی ماند، زمانی که یک یسوعی فرانسوی علاقه مند به گیاه شناسی، پیر نیکولا لو کرون د اینکارویل، گیاهان را از سفر خود به اروپا بازگرداند.
اگر در ابتدا چینی ها کیوی را یانگ تائو می نامیدند، زمانی که نیوزلندی ها شروع به عرضه آن به بازار کردند، به آن لقب “انگور فرنگی چینی” داده شد.
از آغاز قرن بیستم، دو مهندس کشاورزی، هانری بی و هانری پدلوک، علاقه زیادی به کیوی داشتند و تصمیم گرفتند آزمایش های متعددی را انجام دهند، که به ویژه امکان تعیین منطقه فرانسه را برای کشت آن فراهم کرد.
به همین دلیل در سال 1965 در حوضه آدور راه اندازی کردند. این بازار تنها در سال 1972 با اولین برداشت کیوی تجاری و اولین محموله کیوی به اصطلاح “منشاء فرانسوی” به بازار آلمان آغاز شد. از آن زمان، کیوی با بیشترین دقت در جنوب غربی فرانسه کشت می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.